Οι δεσμεύσεις μας...

Αξιοποίηση των νέων αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν στο Δήμο με το πρόγραμμα  «Καλλικράτης», με τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.

Εξασφάλιση και άλλων ελεύθερων χώρων (πολλές υποθέσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί). Στόχος είναι να αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο.

Ανάπλαση όλων των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης. Επέκταση των πεζοδρομήσεων και των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με διαδρόμους για ποδήλατο και πεζοπορία.

Δημιουργία χώρων στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης, με προτεραιότητα την πλατεία Ευαγγελίστριας. Συνέχιση των διανοίξεων δρόμων σε εφαρμογή του σχεδίου πόλης. Ανάπλαση των λεωφόρων Πετρουπόλεως και Αγίου Νικολάου.



Ανακατασκευή των πεζοδρομίων Ελαιών και Αγίου Φανουρίου. Σταδιακή υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης. Ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ανακατασκευή όπου χρειάζεται και δημιουργία νέων παιδικών χαρών. Επέκταση των αθλητικών υποδομών με κατασκευή: Ανοιχτού κολυμβητηρίου στη Ραδιοφωνία. Ενός ακόμη γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στην Παλατιανή. Νέου κλειστού γυμναστηρίου με το σκέπασμα του ανοιχτού αθλητικού χώρου, δίπλα στο «Γ. Κακούρης» στην Κ. Βέρα. Πίστας παρκούρ - σκέιτμπορντ. Συνέχιση των αθλητικών προγραμμάτων και στήριξη των αθλητικών συλλόγων.

Έκδοση του ιστορικού λευκώματος με τη μακρά πορεία της πόλης μας στο διάβα του χρόνου. Λειτουργία του πολιτιστικού- κοινωνικού κέντρου που δημιουργείται με την ανάπλαση της ΒΙΟΦΙΑΛ.

Η ολοκλήρωση της μελέτης και η δρομολόγηση κατασκευής του Πολύκεντρου Μουσικής και Τεχνών. Περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτιστικών προγραμμάτων.

Συνέχιση της στήριξης και της συνεργασίας με τους πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους.

Λειτουργία τριών ακόμη Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο να εξυπηρετούνται όλα τα παιδιά δημοτών μας, τα επόμενα χρόνια.

Συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας. Επέκταση των Δημοτικών Ιατρείων και σε άλλες περιοχές. Αγορά του ήδη δεσμευμένου χώρου των 1,6 στρεμμάτων στην περιοχή της Ραδιοφωνίας για ανέγερση Γηροκομείου και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).


Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στην ομαλή ένταξη των μεταναστών ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα δια-πολιτισμικής έκφρασης μέσα από το Πολιτιστικό Κέντρο.


Gallop