Θεσμός της προσχολικής αγωγής

Τα λουλούδια θέλουν ήλιο, τα πουλιά θέλουν αέρα , τα παιδιά θέλουν . . . σχολεία! Σχολεία που να παρέχουν γνώση, να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες , να αποτελούν βάση για υγιή και επιτυχή επαγγελματική πορεία.

Όλα τα παιδιά όμως στο ξεκίνημα τους έχουν ανάγκη από σχολεία - σταθμούς , που θα τα βοηθήσουν να αποχωριστούν την οικογένεια τους και να αρχίσουν τη γνωριμία τους με τη ζωή και τον κόσμο χωρίς φόβο.

Αυτά τα σχολεία είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί . . . Ο Δήμος Ιλίου, έχοντας επίγνωση των ευθυνών του απέναντι στην οικογένεια κάθε πολίτη και προσπαθώντας να επιτελέσει όσο γίνεται καλύτερα το κοινωνικό του έργο , αγκαλιάζει με αγάπη τον θεσμό της προσχολικής αγωγής.

Την περίοδο 2010 - 2011 θα φιλοξενηθούν 600 παιδιά στους 9 Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια , με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό , το οποίο παρέχει στα παιδιά ιατρική, πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική στήριξη, μουσικοκινητική αγωγή με πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο στηρίζεται στην εφαρμογή του Ορλοφικού Συστήματος, αλλά και άριστη διατροφή με τη σφραγίδα Παιδιάτρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου .

Ένας ακόμη υπερσύγχρονος παιδικός Σταθμός κατασκευάστηκε  στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ζαγορίου και ήδη κατατέθηκε πρόταση   στην Εργατική Εστία για την λειτουργία του, ενώ στον σχεδιασμό μας βρίσκετε ακόμα ένας επί των οδών Κεφαλληνίας και Ήρας (Πανεπιστημιακά).

Δημοπρατήθηκε  ο παιδικός Σταθμός στην συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και Βασ. Μακεδόνος (Παλατιανή) , σε ιδιόκτητο χώρο του δήμου , προϋπολογισμού 1,8 εκ. Ευρώ ,ενώ στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει χαρακτηριστεί το Ο.Τ. 503, επί της οδού Αγίου Φανουρίου ως χώρος βρεφονηπιακών σταθμών.

Μέσα από το πρόγραμμα της προσχολικής αγωγής θέλουμε να γίνει η οικογένεια σχολείο, το παραμύθι λόγος , το παιχνίδι γνώση , η γνώση καλλιέργεια , η μοναχικότητα συντροφιά , η αντιπαλότητα αλληλεγγύη , η φαντασία δημιουργία και η δημιουργία να αποτελέσει στήριγμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας , το ξεκίνημα της σχολικής ζωής , το ταξίδι της αναζήτησης για το αύριο.

Το αύριο των παιδιών σας . . . των παιδιών μας

Gallop