Συμμαχίες

Ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική αριστερά Ιλίου στηρίζουν το Νίκο Ζενέτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μας, πραγματοποιήθηκε διερευνητική συζήτηση για συνέχιση της συνεργασίας με τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο με βάση μια αντιμνημονιακή αναπτυξιακή πλατφόρμα προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων για την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Η μακρόχρονη συνεργασία μας θα συνεχιστεί κάτω από μία πολιτική που θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη, διεκδικητική, αυτοδιοικητική, δημοκρατική, απαλλαγμένη από το ΣΔΙΤ, μελετοκατασκευές – αναθέσεις και κρατικό παρεμβατισμό, δεχόμενη αρμοδιότητες από τον Καλλικράτη μόνο όταν αυτές συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους, όπως επιτυχώς αγωνιστήκαμε έως σήμερα.

Πρωτοποριακά έργα και παρεμβάσεις προτάθηκαν στο τομέα του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής, στα στεγαστικά των σχολείων και στον τρόπο ορθής
διάφανης διοίκησης του Δήμου.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν σε όλα τα πολιτικά και τοπικά ζητήματα.
Καλούμε τους Ιλιώτες δημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστερούς, ριζοσπάστες, οικολόγους, όλους τους δημότες να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους την πολιτική μας επιλογή να συνεργαστούμε με τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΟΥ.

Συνασπισμός Ιλίου

Π.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη γίνονται σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με άδικα, ισοπεδωτικά μέτρα που την πληρώνουν όπως πάντα, κυρίως οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι.

Τα μέλη της Πολιτικής Κίνησης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο Ίλιον θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.

Σε αυτές τις εκλογές είναι ευκαιρία να αναδειχτούν εναλλακτικές πολιτικές που σε τοπικό επίπεδο θα ανακουφίζουν τους πολίτες από τις συνέπειες της κρίσης, θα βοηθούν τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες, θα προωθούν οικολογικές βιώσιμες πρακτικές και θα δημιουργούν θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.

Έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον σε μια εποχή που απειλείται η κοινωνική συνοχή και η οικονομική μας επιβίωση. Να αναπτύξουμε την πόλη μας χωρίς να υποθηκεύσουμε και καταστρέψουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Μια βιώσιμη πόλη είναι κυρίως προϊόν ολοκληρωμένου σχεδιασμού με ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Βιώσιμη πόλη σημαίνει ότι αποδίδουμε σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά, στους πεζούς, στις εγκύους γυναίκες, στους ποδηλάτες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους ηλικιωμένους το χώρο που τους ανήκει.

Βιώσιμη πόλη σημαίνει ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας, και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πάνω από όλα όμως σημαίνει ενεργή συμμετοχή των πολιτών μέσα από θεσμικές δημοκρατικές διαδικασίες που θα μεταφέρουν τη λήψη των αποφάσεων κοντά στον δημότη.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συμμετέχει και στηρίζει δημοτικές κινήσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά. Στον Δήμο ΙΛΙΟΥ συμμετέχουμε στο συνδιασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και στηρίζουμε τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο.

Καλούμε όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι οι μεγάλες αλλαγές στην πόλη μας και τη ζωή μας προϋποθέτουν την ξεχωριστή συμμετοχή του καθένα, να συμμετέχουν μαζί μας στην προσπάθεια για μια άλλη ανάπτυξη της πόλης μας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 
Πολιτική Επιτροπή ΙΛΙΟΥ

Gallop