Επιστολή προς τους πολίτες

Αγαπητοί συμπολίτες.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιστορικές στιγμές, προκλήσεις και δυσκολίες που για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, η τοπική κοινωνία οφείλει να λειτουργήσει ενωμένη, πατάσσοντας στην πρώτη γραμμή το καλύτερο διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό της.

Στο πλαίσιο του έκρυθμου αυτού κοινωνικοπολιτικού σκηνικού η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το νόμο «Καλλικράτη», αποτελεί μια καίρια και αποφασιστική τομή στη διοικητική λειτουργία του κράτους, στην περιφερειακή ανάπτυξη, και στην κοινωνική συμμετοχή.

Τα νέα δεδομένα, οι νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους απαιτούν τεχνογνωσία και αφοσίωση, επιδέξιο χειρισμό των νέων τεχνολογιών και συμπόρευση με τα δεδομένα της διεθνούς πραγματικότητας.

Αρμοδιότητες που αφορούν στις Τεχνικές και Πολεοδομικές Υπηρεσίες, στις Υπηρεσίες Σχολικών κτηρίων, στις Υπηρεσίες Κτηνιατρικής, στις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, στις Λαϊκές Αγορές, καλούν και προωθούν την εξειδίκευση.   

Οι θεσμοί, όμως, όσο νέοι και πρωτοποριακοί κι αν είναι, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τους ανθρώπους που τους υπηρετούν με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Εάν το εγχείρημα του νέου θεσμού επιτύχει, εάν το πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης καταφέρουμε να γίνει ακόμα πιο ανθρώπινο, τότε η αυτοδιοίκηση πράγματι θα αποτελέσει εφαλτήριο όχι μόνο για να πρωταγωνιστήσουν οι πολίτες στην Αναγέννηση της πατρίδας μας, αλλά και για να καταφέρουν να της δώσουν τη θέση που της αξίζει και που αδίκως τόσο καιρό στερείται.

Η ομάδα των ανθρώπων, της Δημοκρατικής Συνεργασίας του Νίκου Ζενέτου, που στηρίζω και με στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια, μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στη χρηστή λειτουργία του Δήμου μας αύριο. Στόχος μας είναι να δώσουμε με τον  συνδυασμό μας, αναγέννηση στο Δήμο Ιλίου. Να δώσουμε έναν κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας που καιρό τώρα νιώθουν εγκλωβισμένες και ανήμπορες να προσφέρουν δημιουργικό έργο.

Θέλουμε ενεργούς πολίτες, όχι επαγγελματίες πολιτικούς, να μας στηρίξουν στο έργο μας. Είμαστε στην ομάδα μας άνθρωποι ικανοί, καταρτισμένοι, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουμε στον τόπο μας, άτομα με παιδεία και υποδομή τέτοια που θα μας καθιστά υπεύθυνα και συνάμα ευσυνείδητα για την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο του Δήμου. Είμαστε οντότητες με όραμα για ένα μέλλον γεμάτο ιδανικά έτοιμα να μεταλαμπαδεύσουν στα νέα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να έρθουν σε επαφή μαζί μου ώστε  να σχεδιάσουμε από κοινού το Αύριο του Δήμου μας.

Αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις ένα σύστημα είναι να το επιχειρήσεις εκ των έσω, να ενστερνιστείς τα πλεονεκτήματα της συμμετοχικής διοίκησης και να ατενίσεις το μέλλον με αισιοδοξία, μέσα από τα μάτια των νέων. Αυτό όμως που προσωπικά θέλω πλέον, είναι το μέλλον, να γίνει το ιδανικό του παρόντος.
Το  Αύριο της πόλης μας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Παραμένω στην διάθεση σας
Με εκτίμηση,

Ιωάννα Μπινιάκου.

Gallop