Εκδηλώσεις

Save The Date

Σας προσκαλώ την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ. στο "Καλλιτεχνικό Καφενείο" (Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον) για μια συνάντηση γνωριμίας, και ανταλλαγή απόψεων για τα τεκταινόμενα του δήμου.

Απόσπασμα από την ομιλία της Κας Μαίρης Λαδά, στην μικρή δημοτική Βουλή.

Αγαπητοί γονείς, φίλοι, συνδημότες.
Από την μία υπάρχουν οι γυναίκες που κατακτούν τις προβεβλημένες θέσεις εξουσίας και από την άλλη, αυτές που εγώ αποκαλώ «μικρές ηρωίδες- ηγέτιδες», στη γειτονιά, στην εκπαίδευση, στην μικροκοινωνία όπου ζούμε όλοι μας.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν κερδίζουν τα φώτα της δημόσιας ζωής, αλλά επιτελούν τεράστιο έργο το οποίο κάποιες φορές μένει στην αφάνεια ή δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, ώστε να πνίγεται χωρίς να ολοκληρωθεί η πρόοδος που όλοι θα θέλαμε τόσο απελπισμένα να πραγματοποιηθεί.

Μία από αυτές είναι η Ιωάννα Μπινιάκου, Φοροτεχνικός και μητέρα της Μαρίας Μπουγιούρη, μαθήτριας  του 4ου Δημοτικού του Δήμου Ιλίου. Από τα σχολικά και φοιτητικά της χρόνια μέχρι σήμερα ασχολείται με τα κοινά.

Ενεργό μέλος της ΕΦΕΕΑ, Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής ως Ειδική Γραμματέας Σεμιναρίων, διετέλεσε υπεύθυνη γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, ενεργό μέλος Επιτροπών του Υπουργείου Οικονομικών (taxis net).

Πήρε μέλος στη Βουλή των Ελλήνων με την εφαρμογή του Ν.2190 περι Ανωνύμων Εταιρειών. Θεωρώντας ότι ο Πολιτισμός και η Νεολαία είναι ανεκτίμητες αξίες, είναι αρωγός σε δρώμενα καλλιτεχνικής φύσεως όπως τηλεόραση, θέατρο, μουσική, χορός (διοργάνωσε το 2ο DMF festival), συμμετείχε στην Ανάπτυξη Regata (Αγώνων Ιστιοπλοΐας Σκαφών Παλαιού Τύπου) με δρώμενα στις πόλεις – σταθμούς: Αθήνα, Βόλο, Κωνσταντινούπολη και με τελετή λήξης στο Λαύριο και άλλα.

Με το όραμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας ταυτίστηκαν Αγωνιστές της Αυτοδιοίκησης οι οποίοι για το καλό της πόλης μας έσπασαν τα κομματικά φράγματα και έκαναν υπέρβαση, απλοί άνθρωποι αυτούς που αποκαλούμε μικρούς ηγέτες και μοχθούν για την αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Ιλίου. Καταξιωμένοι Επαγγελματίες, Επιστήμονες και Στελέχη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ανάμεσα σε αυτούς ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της για ένα σύγχρονο Ίλιον, ανθρωπιάς, χαράς και δημιουργίας, η δική μας Ιωάννα.

Να της δώσουμε τη δύναμη της ψήφου μας, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί για μια πόλη ανθρώπινη και πολιτισμένη, που να εξασφαλίζει καλύτερη ζωή και περισσότερες ευκαιρίες για όλους.

Με την ομάδα της θα αγωνιστεί να δοθούν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά απόρων, ανέργων, πολυτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, να δημιουργηθεί Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας όπου θα απευθύνονται όλοι για εύρεση εργασίας (εργοδότες και άλλοι άνθρωποι), καθώς και νέοι αλλά και παλιοί Επιχειρηματίες της περιοχής μας να στηρίζουν και να υποστηρίζονται από την πόλη μας. Να βρεθούν λύσεις μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να παραμένουν ενεργές διαφυλάσσοντας πολύτιμες εργασιακές θέσεις.

Τέλος να δούμε όλοι το Ίλιον να γίνεται μια πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη με Πράσινη Συνείδηση αξιοποιώντας Ευρωπαϊκούς Πόρους για Ενέργεια, Ανάπτυξη και Εκπαίδευση.


Gallop